ΣΧΕΤΙΚΑ

η ΙΣΤΟΡΙΑ μας

Η ιστορία μας ξεκινά στο Ρέθυμνο Κρήτης το έτος 1997, όπου και ανοίξαμε το καφεκοπτείο μας. Ο φρέσκο-καβουρντισμένος και φρεσκοκομμένος καφές μας έκανε τη διαφορά και σύντομα κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας. Με το δικό μας καβουρντιστήρι καταφέραμε και συνδυάσαμε το όνομά μας με τον απολαυστικό και μυρωδάτο καφέ.

Από τότε έχουμε πειραματιστεί με διάφορες ποικιλίες καφέ από διάφορες χώρες της Καραϊβικής και της κεντρικής Αμερικής, όπως : Κόστα Ρίκα, Ελ Σαλβαδόρ, Τζαμάϊκας, Γουατεμάλας, Κούβας, Μεξικού, Παναμά. Επίσης από χώρες της Νότιας Αμερικής, όπως: Βραζιλίας, Εκουαδόρ, Κολομβίας, Περού, χώρες της Αφρικής όπως: Κένυας, Ρουάντα, Αιθιοπίας, Μαλάουϊ, Ουγκάντας, χώρες της Ασίας όπως: Ινδίας, Ινδονησίας, χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού όπως : Χαβάης, Παπούα, Νέα Γουινέας από τη χώρα της Αυστραλίας κλπ.

Όμως, η αγάπη μας για την απόλαυση κορυφώθηκε με την απόφασή μας να δημιουργήσουμε το δικό μας χαρμάνι, να προσθέσουμε και τη δική μας ταυτότητα, στη μεγαλόπρεπη και μακρά ιστορία του καφέ.

Έτσι, λοιπόν, γεννήθηκε ο ASSADO, ο οποίος αντιπροσωπεύει την άποψη μας ότι ο καφές είναι καλλιέργεια, κουλτούρα, πολιτισμός! Παρασκευάζεται αποκλειστικά από τις ποικιλίες Premium και Speciality, στις οποίες και συνδυάζουμε προσεκτικά τις επεξεργασίες: Wet, Natural, Honey και Pulped Natural.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ASSADO είναι το μέτριο προς υψηλό σώμα, άρωμα σκούρας σοκολάτας και καβουρδισμένων ξηρών καρπών, με την γλυκιά γεύση καραμέλας βουτύρου και με την ήπια οξύτητα τροπικών φρούτων.

Assado Coffee Laboratory